Articole de presa

Clujul, pe primul loc în ţară la capitolul canalizare

Clujul se regăseşte pe primul loc în ţară în privinţa numărul de locuitori care beneficiază de băi în propriile locuinţe, arată un studiu de specialitate.

Această situaţie se datorează programului de investiţii derulat de Compania de Apă Someş, a apreciat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe. Compania de Apă Someş derulează proiecte de racordare la canalizare şi apă în valoare de 197 de milioane de euro, din fonduri europene.

Înaintea capitalei, dar şi a altor oraşe importante din ţară, Clujul stă cel mai bine la capitolul canalizare şi reţele de apă, arată un studiu de specialitate. “Un procent de 89,90% din populaţia de pe raza judeţului Cluj este conectată la canalizare, ceea ce înseamnă că am trecut înaintea Bucureştiului, care a ajuns la un procent de numai 89%”, a comentat preşedintele CJ, Alin Tişe.

Cu mai bine de un an în urmă, Clujul se situa în urma Bucureştiului şi chiar şi a Brăilei. Numai că, datorită programului amplu de investiţie derulat de Compania de Apă Someş, situaţia s-a schimbat. “Compania de Apă Someş are în derulare un proiect pentru extinderea reţelei de canalizare şi de apă în valoare de 197 de milioane de euro. Este vorba de fonduri europene pentru care Consiliul Judeţean a asigurat o cofinanţare de peste 25 de milioane de euro. Ca să asigurăm aceste fonduri ne-am îndatorat la bancă, însă a meritat”, a spus Tişe.

El a lăudat şi efortul conducerii Companiei de Apă, care s-a străduit să acceseze fonduri europene. “Planul nostru este să continuăm programul de racordare la apă şi canalizare şi după 2013. Practic, proiectul anual se derulează până în 2013, apoi va trebui să accesăm alte fonduri europene. Estimez că anul viitor procentul populaţiei care beneficiază de canalizare va urca la 96%, iar din 2013 vom continua cu un alt program, care vizează reabilitarea staţiilor de epurare şi a tot ce înseamnă sistem de apă uzată”, a spus Tişe.

Sursa : www.ziuadecj.realitatea.net

Taguri : · · ·

Lasa un comentariu

Mai multe din Articole de presa (145 din 335 articole)


O parte a cartierului arădean Poltura nu beneficiază de canalizare! Deşi lucrările de introducere a utilităţilor sunt finalizate de câteva ...