Anchete

Miros la fose septice ?

Un subiect important si des analizat de viitorii clienti cumparatori de fose septice este mirosul.

Sunt fose septice care emana miros si fose septice care nu emana miros?

Raspuns categoric :

Toate fosele septice emana miros. Sa ne fie clar ca asa este.

Doar nu vorbim de o florarie ingropata in pamant.

Intrebare : Si atunci de ce numai unii proprietari de fose septice , indiferent de care , de beton sau tip prefabricat se plang de miros ?

Raspuns: Pentru ca instalatia executata de canalizare – scurgere din casa nu s-a facut corect.

Indiferent ce ai la iesirea din casa , canalizare, fosa septica sau ministatie de epurare este necesar sa fie asigurate urmatoarele:
1. Teava de aerisire la streasina

De ce este necesara aerisire la partea superioara a tevii de scurgere ? Pentru ca daca apa trasa la WC de la etaj se scurge pe teava in jos se poate crea o depresiune (vid) in instalatie si te trezesti ca ti-a fost absorbita apa din WC sau apa din sifonul de pardoseala.

Astfel ramane deschisa calea mirosurilor de la fosa septica la tine in casa.

2 Sifonul de pardoseala

Sifonul de pardoseala nu are apa in el. La bai in general se monteaza in pardoseala sifoane care asigura scurgerea apei care poate fi accidentala. Problema este ca sifoanele existente pe piata au o diferenta de perna de apa foarte mica, care se evapora in 2-3 zile . Dupa evaporare stai in baie si te sufoci de mirosul care vine din fosa septica sau din primul camin de canalizare.

Ce este de facut ? Ca nu stau toata ziulica cu paharul de apa sa umplu sifonul?

Simplu. Iei o bucata de spuma poliuretanica sau polistiren de inalta densitate (ala verde care se pune sub parchet) si decupezi o bucata din el care incape in sifon si infunzi capatul tevii de scurgere.

Asta este , renunti la siguranta scurgerii accidentale a apei decat sa iti miroase permanent in baie.

3 Racordul flexibil de conectare scurgere cazi de baie

Multe cadite de dus sunt atat de joase incat sub ele racordul flexibil de racordare la canalizare nu poate asigura o bucla ca sa se faca perna de apa ce asigura oprirea mirosurilor in baie.

Cum poti izola scurgerea la o astfel de cadita ?

4 Intrarea in fosa septica facuta cu un cot

Daca ai fosa prefabricata , unele modele au o teava de intrare imersata in prima sau la intrarea in fosa astfel incat se asigura o perna de apa intre fosa si intrarea ei.

1 comentariu

  1. Alex says:

    Buna ziua,

    Punctul 3 – cadita de dus joasa – sunt interesat de ce s-ar putea face in aceasta situatie. Am cada de la dus destul de joasa iar mai ales cand fac dus se emana miros de canalizare, care persista ceva timp dupa. Iarna nu pot sa stau in permanenta cu geamul deschis la baie. Mentionez ca am fosa septica ecologica, iar cabina de dus e la parter, casa cu etaj. teava de aerisire am, sifon pardoseala nu am. fosa are 2 camere, nu cred ca este in situatia 4, intrucat doar la cabina de dus am aceasta problema – restul surselor de scurgere apa sunt ok.

    multumesc,
    Alex

Lasa un comentariu